Kunstgras onderhoud Voetbalveld | Silica Nova
Volg ons op Facebook

Onderhoud kunstgras voetbalveld

Onderhoud kunstgras voetbalveld

Om zo lang mogelijk van uw kunstgras voetbalveld gebruik te kunnen maken, is onderhoud een belangrijk onderdeel. Vaak is te zien dat op de plekken waar het meest intensief gespeeld wordt het vulmateriaal (rubber/kurk/etc.) niet egaal verdeeld is. Met name in het doelgebied, 16-meter gebied en bij de penaltystip is dit zichtbaar. Daarnaast komt er ook vuil in het voetbalveld terecht. Onder andere organisch materiaal denk aan bladresten, haren, onkruid en mossen maken het veld vuil. Dit vraagt om onderhoud van het kunstgras voetbalveld.

Bij jaarlijks onderhoud ontdoen wij het veld van vervuiling en brengen wij het vulmateriaal (rubber/kurk/etc.) aan op het juiste niveau. Een tweede methode is het revitaliseren van het kunstgras voetbalveld.

Proces

Voor het jaarlijks onderhoud aan een kunstgras voetbalveld hebben wij de beschikking over een eigen professionele onderhoudsmachine. Deze machine borstelt het hoger gelegen vulmateriaal tussen de vezels weg op een zeefplaat, waarop de grove vervuilingen achterblijven, het vulmateriaal wordt in dezelfde werkgang aan vacuüm blootgesteld, waardoor alles wat lichter is dan het vulmateriaal, verwijderd wordt en opgevangen in een filterbox. Het schone vulmateriaal valt terug op de mat. Dit is het proces van onderhoud aan een kunstgras voetbalveld.

Egaliseren

Na het schoonmaken gaan we met een tractor en borstel het vulmateriaal in het voetbalveld weer egaliseren. En indien nodig brengen we extra vulmateriaal op het veld aan.

Revitaliseren

Deze methode wordt toegepast wanneer een voetbalveld afgekeurd wordt op sporttechnische normen. Met name de demping speelt hierin een grote rol. Het veld wordt door verloop van de jaren harder, de demping neemt af. Eerst verwijderen wij het rubber zodat dit opnieuw gebruikt kan worden. Bij het revitaliseren van een voetbalveld veranderen wij de verhouding rubber/zand. De sporttechnische eigenschappen van een oud veld kunnen wij zo weer op het niveau van nieuw veld brengen.

Contact opnemen

  Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens door Silica Nova.

  Persoonlijk advies of vragen?

  0525 62 12 23 info@silicanova.nl

  Top 3 moeilijkheden met een kunstgras voetbalveld:

  1. Demping
  2. Torsie
  3. Mos en onkruid

  Problemen met voetbalvelden ontstaan op de lange termijn, vaak na 5 tot 15 jaar. Dat wil zeggen dat in de meeste gevallen de eerste jaren na aanleg van een kunstgrasveld er geen problemen zijn of ontstaan.

  De meest voorkomende moeilijkheden zijn: slechte demping en een te hoge torsie.

  Door te spelen met de infill laagdiktes en diverse processen om infill te decompacteren kunnen we, vaak tegen geringe kosten, deze problemen oplossen.

  Offerte aanvragen
  Nederlands