Kunstgras reinigen | Silica Nova is de specialist
Volg ons op Facebook

Kunstgras reinigen

Kunstgras reinigen

Ondanks het beste onderhoud in de wereld, ontkomt kunstgras er niet aan dat instrooizand compakteert en vervuilt. Wekelijks borstelen en 1 à 2 maal per jaar specialistisch onderhoud vertragen de genoemde compaktering, maar voorkomen het niet. Na zo’n 5 tot 15 jaar is het nodig om het kunstgras te reinigen.

Contact opnemen

  Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens door Silica Nova.

  Persoonlijk advies of vragen?

  0525 62 12 23 info@silicanova.nl

  Probleem

  Compakteren ontstaat door inklinking als gevolg van bespeling en door zand- en vezelslijtage. Bij vervuiling denken wij aan binnengebrachte aarde, vogelmest, overwaaiend stof en blad. Tot slot vormen de schaduw van bomenrijen, weinig wind en UV de ideale plek voor alg en mos. Nat en warm weer helpen hier niet bij. Een kunstgrasmat is hierdoor altijd ééns aan de beurt. Kunstgras reinigen door middel van revitalisatie is dan de enige duurzame oplossing.

  Kunstgras reinigen

  Bij het revitalisatie proces wordt de vervuiling met perslucht of water onder hoge druk uit de mat geblazen of gespoten, zonder dat de vezels hierbij worden beschadigd. Nadat de vervuiling is verwijderd, voeren wij eventuele reparaties uit. Daarna brengen wij, indien nodig, nieuw infill materiaal aan.

  Werkzaamheden reinigen kunstgras

  In de meeste gevallen revitaliseren we een kunstgrasmat wanneer deze vervuild is, een slechte waterdoorlatendheid heeft en niet meer voldoet aan de sporttechnische eigenschappen. Het kunstgras heeft dan nog wel voldoende vezellengte om minimaal 5 jaar mee te gaan.

  Wij zorgen dat uw kunstgrasveld jaren mee kan

  Resultaat

  Het uiterlijk van het kunstgras is nog prima. De vezellengte is nog ruim voldoende, de vezels komen weer beweeglijk in het zand te zitten, het oppervlak wordt weer soepel, veerkrachtig, schoon en waterdoorlatend. Het kunstgras is na het revitalisatieproces weer als nieuw en voldoet weer aan de sporttechnische normen.

  Kunstgras reinigen?

  Kunstgras is onderhoudsarm, maar niet onderhoudsloos. De levensduur kan aanzienlijk verlengd worden met vakkundig en consequent onderhoud. Het revitaliseren van kunstgras is een duurzame oplossing. In plaats van het kunstgras te verwijderen en nieuw aan te laten leggen, blazen we het huidige veld letterlijk weer nieuwe leven in door middel van perslucht of water onder hoge druk. Het kunstgras kan zo weer jaren mee.

  Projecten

  Met trots gerealiseerd

  Offerte aanvragen
  Nederlands