Onderhoud padelbaan kunstgras | Silica Nova
Volg ons op Facebook

Onderhoud padelbaan kunstgras

Met jaarlijks onderhoud houdt u de padelbaan in de beste conditie. Daarnaast is het van belang om wekelijks het zand in het kunstgras te borstelen en los te houden.

We passen bij jaarlijks onderhoud de droge onderhoudsmethode toe. Wanneer een padelbaan helemaal is versteend, gebruiken we als tweede methode het revitalisatie proces.

Proces onderhoud padelbaan

Het onderhoud van kunstgras padelbanen voeren wij met kleine machines uit. Het hoger gelegen zand wordt tussen de vezels weg geborsteld. Hiermee wordt het vuil verwijderd. Vervolgens wordt het schone zand terug in de mat geborsteld. Eventueel strooien we extra zand op plekken die dit nodig hebben.

Revitaliseren

Een padelbaan wordt intensief gebruikt. Hierdoor raakt het zand versteend. Als de baan versteend en vervuild is en het water slecht wegloopt, voldoet het niet meer aan de sporttechnische eigenschappen. Wij lossen het op door de baan te revitaliseren. De voorwaarde is dat de vezellengte voldoende is om de baan minstens nog vijf jaar te kunnen gebruiken. Vaak zien wij dat de padelbaan onderhoudsachterstand heeft en hierdoor zijn elasticiteit verliest. Wij herstellen de baan door onder hoge druk ongeveer 2 ton vervuild zand per baan uit de mat te blazen. Het voordeel is dat hierbij de vezels intact blijven. Tenslotte bezanden we de mat met nieuw zand en borstelen we het zand tussen de vezels. Na dit proces zijn de sporttechnische eigenschappen van de baan weer optimaal.Duurzame oplossing padelbaan onderhoud

Vaak denkt men dat een kunstgrasmat is versleten, echter is verstening en vervuiling in de meeste gevallen het probleem. Hierdoor is revitaliseren een duurzame investering, omdat je het vervangen van de kunstgrasmat uitstelt.

Contact opnemen

  Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens door Silica Nova.

  Persoonlijk advies of vragen?

  0525 62 12 23 info@silicanova.nl

  Top 3 moeilijkheden met een kunstgras padelbaan:

  1. Gladde padelbaan
  2. Slechte water afvoer
  3. Mos en algen

  Problemen met padelbanen ontstaan vaak na 4 tot 8 jaar. Dat wil zeggen dat in de meeste gevallen de eerste jaren na aanleg van een kunstgras padelbaan er geen problemen zijn of ontstaan.

  De meest voorkomende moeilijkheden zijn: glad kunstgras, slechte water afvoer en mos & algengroei.

  Gedurende de levensloop van een kunstgras padelbaan loopt de waterdoorlatendheid achteruit. Deze steeds slechter wordende water afvoer veroorzaakt verstening wat een gladde kunstgras baan tot gevolg heeft.

  Dat de problemen bij 4 jaar of pas na 8 jaar ontstaan, kan te maken hebben met de regelmaat van het reguliere onderhoud (wat de club zelf uitvoert), de ligging van de baan (bomen, veel schaduw) en het type kunstgras.
  Daarnaast kunnen kunstgras padelbanen last krijgen van mos en algengroei.

  Offerte aanvragen
  Nederlands