Onderhoud multifunctioneel kuntgrasveld | Silica Nova
Volg ons op Facebook

Onderhoud kunstgras multifunctioneel veld

Een multifunctioneel sportveld van kunstgras heeft (jaarlijks) onderhoud nodig om lang mee te kunnen gaan. Wij beschikken over kleine machines zodat ook kleinere speelvelden (vaak voorzien van speeltoestellen) goed onderhouden kunnen worden.

Indien de velden te zwaar vervuild zijn, kunnen we ook hier de methode van het revitaliseren in zetten.

Proces

Een zandgevuld multiveld wordt onderhouden door middel van de droge methode. Het hoger gelegen zand wordt door een onderhoudsmachine tussen de vezels weg geborsteld op een zeefplaat. Hierop blijven de grove vervuilingen achter. Het zand wordt in dezelfde werkgang aan vacuüm blootgesteld, waardoor alles wat lichter is dan het zand wordt verwijderd en opgevangen in een filterbox. Het schone zand valt terug op de mat.

Egaliseren

Na het schoonmaken gaan we met een tractor en borstel het zand in het multifunctionele kunstgrasveld weer egaliseren. En indien nodig brengen we extra zand op het veld aan. Vaak is te zien dat op de plekken waar het meest intensief gespeeld wordt het zand is verdwenen. Tijdens het jaarlijkse onderhoud zorgen wij dat op het hele veld weer voldoende zand ligt.

Revitaliseren

Wanneer het multifunctionele veld vervuild is, een slechte waterdoorlatendheid heeft en niet meer voldoet aan de sporttechnische eigenschappen, maar nog voldoende vezellengte om minimaal 5 jaar mee te gaan, voeren wij een revitalisatie uit. Door het veld te revitaliseren blazen we letterlijk weer nieuw leven in het sportveld. Door middel van perslucht blazen we zand en vervuiling uit het multifunctionele kunstgrasveld. Daarna voorzien we het gehele veld van nieuw zand.Duurzaamheid

Het revitaliseren van een multifunctioneel kunstgrasveld is een duurzame oplossing. In plaats van het huidige veld te verwijderen en een nieuwe aan te lagen leggen, kunt u nog steeds gebruik blijven maken van het huidige veld. Het veld is na de revitalisatie weer als nieuw en kan met gemak weer een aantal jaren mee.

Contact opnemen

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens door Silica Nova.

    Persoonlijk advies of vragen?

    0525 62 12 23 info@silicanova.nl

    Offerte aanvragen
    Nederlands