Kunstgras problemen | Silica Nova is de specialist
Volg ons op Facebook

Kunstgras problemen

Kunstgras problemen

Heeft u een kunstgras sportveld? Een voetbal-, hockey-, korfbalveld, tennis- of padelbaan? Dan kunt u te maken krijgen met verschillende soorten kunstgras problemen. Deze problemen ontstaan vaak na 5 tot 15 jaar en verschillen per type sportveld. Wanneer de problemen met kunstgras optreden, is vaak afhankelijk van de ligging van een veld of baan en het type kunstgras. Wij zetten de meest voorkomende kunstgras problemen en oplossingen op een rij.

Contact opnemen

  Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens door Silica Nova.

  Persoonlijk advies of vragen?

  0525 62 12 23 info@silicanova.nl

  Glad kunstgras

  Glad kunstgras kan het gevolg zijn van meerdere kunstgras problemen waaronder mos- en algengroei en slechte waterafvoer. Wanneer u te maken krijgt met een van deze problemen met kunstgras, zult u ook merken dat het kunstgras steeds gladder wordt. Juist op sportvelden is het belangrijk dat sporters voldoende grip hebben. Als dat niet het geval is, is de kans op vervelende ongelukken en valpartijen veel groter. Het maakt het sporten er niet leuker op.

  Slechte water afvoer

  De waterdoorlatendheid van kunstgras sportvelden gaat gedurende de levensloop achteruit. Naast dat sporten in een plas water niet fijn is, veroorzaakt slechte waterafvoer veel meer problemen. Door de vochtige omstandigheden krijgen mos en algen de kans om te gaan groeien.

  Mos- en algengroei

  Met een kunstgrasveld bespaar je veel tijd omdat je niet hoeft te maaien, verticuteren of sproeien. Toch kan het je alsnog veel tijd en geld gaan kosten als je last hebt van hardnekkig mos en algengroei in het kunstgras sportveld. Dit groeit vaak op minder bespeelde, natte of schaduwrijke plekken op het veld. Het is vaak het gevolg van de slechte waterafvoer van een kunstgrasveld.

  Wij zorgen dat uw kunstgrasveld jaren mee kan

  Problemen met kunstgras

  Kunstgras problemen ontstaan vaak na zo’n 5 tot 15 jaar. Het zijn logische gevolgen van het jarenlange intensieve gebruik van de sportvelden. Ondanks het beste onderhoud in de wereld, ontkomt kunstgras er niet aan dat het compakteert en vervuilt. Wekelijks borstelen en 1 à 2 maal per jaar specialistisch onderhoud vertragen de genoemde compaktering, maar voorkomen het niet.

  Kunstgras revitaliseren

  Om kunstgras problemen op te lossen is het een optie om het kunstgras te revitaliseren. Het revitaliseren van kunstgras is een duurzame oplossing. In plaats van het kunstgras te verwijderen en nieuw aan te laten leggen, blazen we het huidige veld letterlijk weer nieuw leven in door middel van perslucht of water onder hoge druk. Met dit proces kun je de levensduur van het sportveld aanzienlijk verlengen.

  Projecten

  Met trots gerealiseerd

  Offerte aanvragen
  Nederlands