Rubber uit kunstgrasveld verwijderen | Silica Nova
Volg ons op Facebook

RUBBER IN KUNSTGRAS VERWIJDEREN

Er is in 2016 flink wat ophef geweest over rubberkorrels in kunstgras. In een uitzending van Zembla in oktober 2016 werd gesteld of rubber in kunstgras schadelijk was voor de gebruikers. Uit onderzoek van het RIVM blijkt nu dat het rubber in kunstgras veilig is. “Tijdens het spelen komen er heel kleine hoeveelheden van bepaalde stoffen vrij, maar het risico daarvan is praktisch verwaarloosbaar”, aldus het RIVM. Toch blijft er onder wetenschappers discussie over de veiligheid van rubber kunstgraskorrels. Wilt u toch het zekere voor het onzekere nemen en rubber in kunstgras laten verwijderen? Silica Nova is al jarenlang gespecialiseerd in onderhoud, revitalisatie en demontage van kunstgrasvelden en kan ook voor u rubber uit kunstgras verwijderen. Rubber kunstgraskorrels laten verwijderen Als u zich zorgen maakt over de veiligheid van uw sportveld(en), kunt u er voor kiezen om het rubber uit het kunstgras te laten verwijderen. Hiervoor kunt u een beroep op ons doen. Wij verwijderen veilig en snel, zonder verdere schade, het rubber uit uw kunstgras. Dit doen we door middel van borstelen of eventueel met perslucht.

Het alternatief voor rubber kunstgras

Maar wat is dan het alternatief voor het rubber in kunstgras? Als het rubber uit het kunstgras is verwijderd, worden de korrels vervangen door korrels van bijvoorbeeld kurk-en kokosvezels, plastic of synthetisch rubber. Deze varianten zijn niet schadelijk en hebben dezelfde werking als rubber in kunstgras.

Silica Nova specialist in rubber uit kunstgras verwijderen

Silica Nova is de specialist in kunstgras onderhoud, revitalisatie en demontage. Wij voeren onderhoud uit aan alle soorten kunstgrasvelden. Denk aan tennisvelden, voetbalvelden, korfbalvelden en hockeyvelden. Wij werken niet alleen binnen Nederland, maar ook in en buiten Europa voeren wij diverse onderhoudsprojecten uit. Met ruim 25 jaar ervaring weten wij waar we op moeten letten en kunt u ons gerust onderhoudsexpert van kunstgrasvelden noemen.

Rubber in kunstgras vervangen?

Wilt u uw rubber in kunstgras laten verwijderen en wilt u meer weten over de mogelijkheden van een veiliger soort? Silica Nova staat graag voor u klaar om u te adviseren over de verschillende mogelijkheden die er zijn. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact opnemen

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens door Silica Nova.

    Persoonlijk advies of vragen?

    0525 62 12 23 info@silicanova.nl
    Offerte aanvragen
    Nederlands