Kunstgras onderhoud | Silica Nova is de specialist
Volg ons op Facebook

Kunstgras onderhoud

Onderhoud kunstgras

Wij zijn gespecialiseerd in het onderhouden van alle soorten kunstgrasvelden. Van tennisbanen tot voetbalveld. Wij verzorgen de meest effectieve onderhoudsmethodes dat past bij de vitaliteit van uw kunstgrasveld en uw sportclub. Dat doen wij wekelijks, maandelijks, jaarlijks of tweejaarlijks. Zo heeft een semi-water hockeyveld ander onderhoud nodig dan een tennisbaan. Wij denken met u mee en stellen een onderhoudsplan op waardoor u een prognose heeft van hoe lang uw kunstgrasveld nog mee kan. Wilt u onderhoud aan uw kunstgras voetbalveld laten uitvoeren? Neem dan contact op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en geven u tips om uw veld in goede staat te houden.

Contact opnemen

  Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens door Silica Nova.

  Persoonlijk advies of vragen?

  0525 62 12 23 info@silicanova.nl

  Waarom onderhoud aan kunstgrasvelden

  Kunstgrasvelden zijn onderhoudsarm, maar niet onderhoudsloos. De gemiddelde levensduur van een kunstgrasveld ligt rond de 12 jaar. Door vakkundig en consequent onderhoud kan de levensduur aanzienlijk verlengd worden. Wij voeren jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud uit. Het komt vaak voor dat algen of mos tussen het kunstgras gaan groeien. Dit kunt u voorkomen door het kunstgras meerdere keren per jaar met anti-alg of anti-mos te behandelen. Daarnaast zal kunstgras regelmatig geborsteld moeten worden. Dit hangt sterk af van de kwaliteit van het kunstgras, de omgeving van het kunstgrasveld en de intensiteit van het gebruik ervan. Het kan ook voorkomen dat er ineens onkruid uit het kunstgras komt groeien. Veel onderhoud is zelf uit te voeren, maar wij doen dat graag in overleg. Als u uw kunstgrasveld op de juiste manier onderhoudt, garanderen wij jarenlang plezier van uw kunstgras.

  Voordelen kunstgrasveld

  Kunstgrasvelden zijn niet meer weg te denken uit de sportwereld. En dat is niet zonder reden. Eén kunstveld heeft dezelfde capaciteit als drie natuurlijke grasvelden. Hieronder nog een aantal belangrijke redenen van clubs om natuurlijk gras te vervangen door kunstgras:
  • Altijd bespeelbaar onder constante speeleigenschappen en omstandigheden;
  • Kunstgras is ongevoelig voor weer en wind;
  • Kunstgras heeft meer capaciteit;
  • Kunstgrasveld neemt minder plaats in.
  meer over de soorten velden

  Kunstgras onderhoud in overleg

  Bij veel clubs en verenigingen wordt 80% van de onderhoudswerkzaamheden door een onderhoudsteam uitgevoerd. Dit team bestaat voornamelijk uit vrijwilligers of medewerkers van de gemeente. Wij vinden het belangrijk dat er goed overleg plaatsvindt tussen ons en dit onderhoudsteam. De werkzaamheden worden op deze manier goed op elkaar afgestemd. Zo heeft een doelgebied of baseline intensiever onderhoud nodig dan andere plekken op het veld. Wij geven advies voor de dagelijkse en wekelijkse onderhoudstaken om het veld in een optimale spelconditie te houden. Desgewenst kunnen wij ook het complete onderhoud aan kunstgrasvelden voor u uit handen nemen.

  Bekijk hoe het onderhouden van kunstgras in zijn werk gaat

  Wij zorgen dat uw kunstgrasveld jaren mee kan

  Onderhoud kunstgrasvelden: tennisbanen, voetbal-, korfbal- of hockeyvelden

  Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van kunstgrasvelden onderhoud aan uw tennisbaan, voetbalveld, korfbalveld of voor uw hockeyveld? Dan staan wij graag voor u klaar. Per type veld denken wij met u mee en hiervoor stellen we een onderhoudsplan op. Dit alles om het veld in een optimale spelconditie te houden. Wij kunnen het complete onderhoud aan uw veld uit handen nemen. Het onderhouden van kunstgras tennisbanen, voetbalvelden, korfbalvelden of hockeyvelden is enorm belangrijk en ieder type veld vereist zijn eigen aanpak. Onderhoud kunstgrasvelden uitbesteden? Neem dan contact met ons op!

  Slijtage kunstgrasveld

  Van de kunstgrasvelden die Silica Nova in onderhoud heeft, wordt jaarlijks een levensloop prognose verstrekt. Zo weet u hoe lang het veld er weer tegen kan na een intensieve onderhoudsbeurt of revitalisatie. Wij kijken naar de huidige situatie en maken een berekening van de slijtage. Dit wordt vastgelegd in een slijtagerapport waarmee u inzichtelijk krijgt wanneer u welk onderhoud kunt verwachten. Door onze ervaring kunnen wij een nauwkeurige inschatting maken van het aantal millimeters slijtage van een kunstgrasveld per jaar.

  Projecten

  Met trots gerealiseerd

  Offerte aanvragen
  Nederlands