Kunstgras onderhoud korfbalveld | Silica Nova
Volg ons op Facebook

Onderhoud kunstgras korfbalveld

Onderhoud kunstgras korfbalveld

Het (jaarlijks) onderhouden van een kunstgras korfbalveld is noodzakelijk voor een lange levensduur en om het veld in goede conditie te houden. Zo zien we vaak dat er na een aantal jaar sprake is van slijtage. Met name in het strafworpgebied is het zand niveau cruciaal.

Bij jaarlijks onderhoud van een kunstgras korfbalveld passen wij de droge onderhoudsmethode toe. Naast jaarlijks onderhoud kan een kunstgras korfbalveld ook gerevitaliseerd worden.

Proces

Een zandgevuld korfbalveld wordt onderhouden door middel van de droge methode. De onderhoudsmachine borstelt het hoger gelegen zand tussen de vezels weg op een zeefplaat, waarop de grove vervuilingen achterblijven. In dezelfde werkgang wordt het zand aan vacuüm blootgesteld, waardoor alles wat lichter is dan het zand wordt verwijderd en opgevangen in een filterbox. Het schone zand valt terug op de mat.

Egaliseren

Na het schoonmaken gaan we met een tractor en borstel het zand in het korfbalveld weer egaliseren. En indien nodig brengen we extra zand op het veld aan.

Revitaliseren

In de meeste gevallen revitaliseren we een kunstgras korfbalveld wanneer deze vervuild is, een slechte waterdoorlatendheid heeft en niet meer voldoet aan de sporttechnische eigenschappen. Het veld heeft dan nog wel voldoende vezellengte om minimaal 5 jaar mee te gaan. Hierbij wordt circa 30 ton vervuild zand per korfbalveld met veel lucht onder hoge druk uit de mat geblazen, zonder dat de vezels hierbij worden beschadigd. Nadat het vuile zand is verwijderd, voeren wij eventuele reparaties uit. Daarna bezanden wij door kleine laagjes nieuw zand zorgvuldig over de mat te strooien en in te borstelen. Het kunstgras korfbalveld is na het revitalisatie proces weer als nieuw en voldoet weer aan de sporttechnische normen.

Contact opnemen

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens door Silica Nova.

    Persoonlijk advies of vragen?

    0525 62 12 23 info@silicanova.nl

    Top 3 moeilijkheden met een kunstgras korfbalveld:

    1. Glad kunstgras
    2. Slechte water afvoer
    3. Mos en algen

    Problemen met korfbalvelden ontstaan op de lange termijn, vaak na 5 tot 15 jaar. Dat wil zeggen dat in de meeste gevallen de eerste jaren na aanleg van een kunstgrasveld er geen problemen zijn of ontstaan.

    De meest voorkomende moeilijkheden zijn: glad kunstgras, slechte water afvoer en mos & algengroei.

    Gedurende de levensloop van een kunstgras korfbalveld loopt de waterdoorlatendheid achteruit. Deze steeds slechter wordende water afvoer veroorzaakt mos en algengroei wat een glad kunstgrasveld tot gevolg heeft.

    Dat de problemen bij 5 jaar of pas na 15 jaar ontstaan, kan te maken hebben met de regelmaat van het reguliere onderhoud (wat de club zelf uitvoert) en de ligging van het veld (bomen, veel schaduw).

    Offerte aanvragen
    Nederlands