Volg ons op Facebook

Onderhoud kunstgras padelbaan

Onderhoud kunstgras padelbaan

Met jaarlijks onderhoud houdt u de padelbaan in de beste conditie. Daarnaast is het van belang om wekelijks het zand in het kunstgras te borstelen en los te houden.

We passen bij jaarlijks onderhoud de droge onderhoudsmethode toe. Wanneer een padelbaan helemaal is versteend, gebruiken we als tweede methode het revitalisatie proces.

Proces

Het onderhoud van kunstgras padelbanen voeren wij met kleine machines uit. Het hoger gelegen zand wordt tussen de vezels weg geborsteld. Hiermee wordt het vuil verwijderd. Vervolgens wordt het schone zand terug in de mat geborsteld. Eventueel strooien we extra zand op plekken die dit nodig hebben.

Revitaliseren

Een padelbaan wordt intensief gebruikt. Hierdoor raakt het zand versteend. Als de baan versteend en vervuild is en het water slecht wegloopt, voldoet het niet meer aan de sporttechnische eigenschappen. Wij lossen het op door de baan te revitaliseren. De voorwaarde is dat de vezellengte voldoende is om de baan minstens nog vijf jaar te kunnen gebruiken. Vaak zien wij dat de padelbaan onderhoudsachterstand heeft en hierdoor zijn elasticiteit verliest. Wij herstellen de baan door onder hoge druk ongeveer 2 ton vervuild zand per baan uit de mat te blazen. Het voordeel is dat hierbij de vezels intact blijven. Tenslotte bezanden we de mat met nieuw zand en borstelen we het zand tussen de vezels. Na dit proces zijn de sporttechnische eigenschappen van de baan weer optimaal.Duurzame oplossing

Vaak denkt men dat een kunstgrasmat is versleten, echter is verstening en vervuiling in de meeste gevallen het probleem. Hierdoor is revitaliseren een duurzame investering, omdat je het vervangen van de kunstgrasmat uitstelt.

Contact opnemen

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens door Silica Nova.

    Persoonlijk advies of vragen?

    0525 62 12 23 info@silicanova.nl

    Offerte aanvragen
    Nederlands