info@silicanova.nl | Tel: +31 0525-621223

Waarom kunstgras goedkoper is

Waarom kunstgras goedkoper is

Misschien heb je jezelf wel eens de vraag gesteld waarom je voor kunstgras zou moeten kiezen en niet voor gewoon gras en heb je nooit jezelf een goed antwoord kunnen geven. Er zijn echter talloze redenen op te noemen waarom kunstgras op zowel de korte als de lange termijn veel goedkoper is dan gewoon gras. Hier volgen de allerbeste redenen overzichtelijk op een rijtje.

Kunstgras is onderhoudsvrij
Kunstgras hoeft bijna niet onderhouden te worden om de mooie uitstraling te behouden. Het borstelen met een harde bezem is eigenlijk het enige dat je moet doen om bladeren uit je kunstgrasveld te halen. Je hoeft dus niet jaarlijks kale plekken in te zaaien, zoals dat gebeurde bij een gewoon grasveld. Ook hoef je het gras nooit meer te maaien met een grasmaaier. Dat scheelt aanschafkosten en onderhoudskosten van bijvoorbeeld een grasmaaier en graszaad. Kunstgras is van een uitstekende kwaliteit en gaat gerust 15 tot 20 jaar mee.

Op de lange termijn goedkoper vanwege een prima kwaliteit
Kunstgras is op de lange termijn veel goedkoper dan gewoon gras. Dat heeft niet alleen met het weinige onderhoud te maken, maar ook met de stevigheid van kunstgras. Ook voor voetbalvelden is kunstgras veel beter. Het is namelijk vaker en langer bespeelbaar dan gewoon gras. Door kunstgras jaarlijks een goede onderhoudsbeurt te geven, blijft het kunstgras in goede kwaliteit.

Kosten besparen op je waterrekening
Tijdens de zomer brengt kunstgras ook nog een ander groot voordeel met zich mee. Moest je in een warme zomer je gewone grasveld nog dagelijks besproeien met water, om te voorkomen dat het gelig werd, met kunstgras is dat niet meer nodig. Dat bespaart natuurlijk flink wat geld op je waterrekening. Ongemerkt kunnen de kosten namelijk flink oplopen voor een besproeiingsapparaat in je tuin.
Bron: kunstgrasblog.nl